Enkele voorbeelden van vragen:

  • Je bent zwanger, maar het kan niet. Je overweegt een abortus, al of niet samen, maar hoe weet je of dat voor jou het juiste is?
  • Je twijfelt of je het durft: ja zeggen tegen je vriend die een kaartje op je kussen heeft gelegd met de vraag: ‘Wil je met mij een kindje maken?’ Jaren terug heb je een abortus gehad, en die ervaring speelt je nu parten. Hoe kom je hieruit?
  • Je hebt besloten tot zwangerschapsafbreking. Zonder medische indicatie. Het is een zorgvuldig overwogen beslissing, maar zoiets doe je niet zomaar! Je wilt het goed doen, met respect voor jezelf en je kindje. Hoe pak je dat aan?
  • Het is voor jou allemaal alweer een hele tijd geleden, maar je hebt het eigenlijk nooit goed verwerkt. Het is een steen die je nog altijd op je hart draagt. Een wond die telkens weer opengaat bij nieuw verdriet. Zou je daar, na al die tijd, nog iets mee kunnen doen? Je ervaring een plek kunnen geven?

 

“Bij de kladden gepakt

Ik kende Anna Maria al van de zwangerschapscursussen die ze bij me gedaan had. Nu belde ze op:
‘Heb je deze week nog tijd voor een afspraak? Ik ben zwanger en overweeg een abortus. Wil je er met ons naar kijken? Ik kom met Jan, de vader. We komen er samen niet uit.’ (…)

‘Het was de moeilijkste, zwaarste beslissing die ik ooit heb moeten nemen,’ vertelt Clementine. ‘Ik voelde me door wat mij overkwam bij de kladden gepakt. Nu moest ik kiezen, en ik had nog nooit van mijn leven gekozen. Zo voelde het.’
Uit ‘Nee zeggen tegen je ongeboren kind’ © RvR

Je kunt dit en andere artikelen per e-mail aanvragen
Zie rubriek Artikelen

Terug naar Lege buik, lege armen

© Copyright Riet van Rooij - Theme by Pexeto