Enkele voorbeelden van vragen:

  • Je wilt het hele adoptieproces – van overwegen, besluitvorming, ontvangst van je kind en omgaan met dit bijzondere ouderschap –met hart en ziel doen. Hoe doe je dat?
  •  Na een proces van jaren is het eindelijk zo ver. De adoptieprocedure is dermate gevorderd, dat jullie een voordracht hebben gekregen. Er is dus al een kind voor jullie! Hoe maak je energetisch contact met je adoptiekind?

“Gevoelscontact

Ik kwam op het idee om met aspirant-adoptiefouders te werken toen een vrouw, die ik al begeleid had bij het verwerken van haar ongewenste kinderloosheid, me vertelde dat ze bezig was met de adoptieprocedure. Ze wilde alvast toe kunnen leven naar het kind en haar nieuwe rol als moeder. Er bleek een aantal overeenkomsten te zijn in de voorbereiding op de komst van een kind uit je buik en een uit een ver land. Ik zie mezelf dan ook als een soort vroedvrouw. Ik begeleid aanstaande ouders bij het afstemmen op hun kind op gevoelsniveau. Ik nodig ze uit zich te openen met hart en ziel.
©Uit ‘De kracht van verbeelding’ Adoptietijdschrift 2002 (Liliane Waanders interviewt o.a. RvR)

“Een innerlijke reis naar China

Anne: ‘In de visualisatie zag ik een meisje van een jaar of drie. Ze stond in haar eentje in de deuropening van een hutje. Ze had een jurkje aan. Ik vroeg haar op een gegeven moment of ze iets wilde zeggen en toen zei ze: “wacht maar af, ik kom wel naar je toe.” Die boodschap: niet trekken, ik kom wel naar jou. Dat heeft mij in die wachtperiode daarna zo veel vertrouwen gegeven. Ik kon wachten, ik wist: die komt wel. Toen we haar uiteindelijk kregen in dat hotel in China had ik het gevoel: ze is het. Het was alsof ik haar herkende, en ik koppel dat aan die visualisatie. Je landt erdoor in jezelf… je komt bij je diepste weten, en dat gevoel nam ik mee. Contact met de geest van Mei-Lin, daar geloof ik niet in. Nee, het is een soort meditatie geweest waardoor ik wist dat mijn moederschap ingevuld zou worden. Een diep weten. Dat maakte me zacht en open.’
Uit ‘Een kind krijgen uit een ver land’ ©RvR

Je kunt dit en andere artikelen per e-mail aanvragen.
Zie rubriek artikelen

Terug naar Lege buik, lege armen