Helaas is Riet niet meer onder ons, op 11 juni 2022 is ze na een lange ziekte en een kort ziekbed rustig overgegaan, Ik handhaaf deze site nog een tijdje om haar unieke werk te eren. Kijk gerust verder rond op deze site en doe inspiratie op.
Hans

In memoriam Riet
Naar haar unieke blogs


Een onvervulde kinderwens, miskraam, vroeggeboorte, sterfte rond de geboorte, of – aan de andere kant – het overwegen of verwerken van een abortus. Geen grijsheid zo grauw, geen verdriet zo diep, geen ontreddering zo groot als wanneer het niet lukt of misgaat met ‘kinderen krijgen’.
Deels ervaringsdeskundig op dit gebied, heb ik mij toegelegd op de begeleiding van vrouwen/ paren bij het omgaan met zo’n last of verlies.
Tijdens een consult help ik je om in de wijsheid van je lijf en de zachtheid in je hart te komen. Daar ben je verbonden met het leven en vind je jouw antwoorden op vragen, jouw kracht voor de volgende stap.
Doorléven wil zeggen dat je door de pijn heen gaat. Het is een rouwproces dat zich grotendeels van nature voltrekt door hard werken en overgave aan elk nieuw ‘nu’. Mijn rol is beweging te brengen waar dit proces stokt en verlichting te bieden waar het te zwaar is. Ik begeleid in het erkennen van gevoelens. Door ze toe te laten kun je je weer ontspannen en kom je weer tot leven.
Zo nodig help ik gedachten en ideeën ordenen en ondersteun ik je bij eventueel te nemen stappen.

Ik schep voorwaarden om innerlijk contact te kunnen maken met je nooit geboren of verloren kindje. Ik help je luisteren naar en praten met zijn of haar wezen. Met of zonder woorden. Dat geeft hartverwarmende ervaringen, ruimte en troost. Het opent je hart en geeft die unieke mengeling van kwetsbaarheid en kracht die eigen is aan liefde.

Als leven en dood zo dicht bij elkaar liggen in wat je doormaakt, kun je spontaan de aanwezigheid en steun van een overleden dierbare, gids of engel voelen. Dat komt nogal eens voor, is mijn ervaring. Je bent niet alleen. Desgewenst help ik je, je actief open te stellen voor support van ‘de andere kant’.
Ik erken de behoefte van veel mensen, te vragen naar de zin van ervaringen vol verlies en verdriet. Hét antwoord heeft niemand voor je. Maar in het contact met je eigen diepte vind je dikwijls aangrijpingspunten om zelf een zinvolle betekenis aan je ervaring te gaan geven.

Werkvormen

Energetisch lichaamswerk, visualiseren (een innerlijke reis met behulp van geleide fantasie), voice dialogue (waarbij je de verschillende stemmen in je binnenste, de verschillende kanten van jezelf een plek leert geven), eigen symbolen en zelfontworpen rituelen.