In het weekend van 27, 28, 29 september (vrijdag heen-, maandag 30-9 terugreis) verzorg ik opnieuw deze heerlijke retreat met volop zee, immense stranden, de rijke duinen, kwelders, bossen en weidevelden van dit vriendelijke en overzichtelijke Waddeneiland.

Wat houdt dat in, ‘sjamaans geïnspireerd ’?
Je verbinden met de natuur als bron van inzicht en steun. Zwerven over het eiland en je eigen antwoorden vinden. Innerlijk reizen om je krachtbronnen aan te boren. Ontdekkingen delen, luisteren, verbinding ervaren in het plezier van de herkenning.

Als leidraad gebruik ik het krachtenveld van het medicijnwiel: je gaat vier dagdelen met jezelf op pad, in vier verschillende windrichtingen. Dat geeft vier manieren van kijken naar je leven op dat moment, naar een thema dat je bezighoudt, of naar een vraag die in je leeft.
Je vindt vier krachtdieren door innerlijk te reizen, vier helpers die je bijstaan.

Je vat jezelf op als deel van de natuur.  Je stelt je open voor de wijsheid van wat je tegenkomt, bent ontvankelijk voor boodschappen die je ontvangt via de dieren, de wind, de duinen, het gras, de zee, de medemensen die je pad kruisen. Door je onder te dompelen in de natuur maak je een eigentijdse ‘helende tocht’.

Elke dag bevat:

  • inkeer, rust en stilte 
  • een gezamenlijk ochtendritueel, om je open te stellen voor wat de dag brengt
  • een geleide innerlijke reis om af te stemmen op het eiland en de kwaliteiten van de twee ‘windrichtingen’van die dag
  • individuele omzwervingen in de ochtend en in de middag over het eiland (lunchpakket mee)
  • samenkomst in de cirkel aan het eind van de middag/ begin van de avond; we wisselen we ervaringen uit en maken bruggetjes naar het leven van alledag; hoe kun je integreren en toepassen wat je ontvangt en ontdekt?
  • samen koken en eten
  • in de avond: ontmoetingen aan zee, ontspannen, fietsen, uitwisselen, stilte
  • aan het eind van de retreat een gezamenlijk slotritueel aan het strand… om je ontdekkingen te bekrachtigen en los te laten wat niet mee naar huis wilt nemen.

Ik huur een of meer huisjes met gedeelde en aparte slaapkamers. Een tentje mee kan ook.

Kosten: Training: € 225,- 

Verblijf: ca € 75,- à € 150,- p.p. afhankelijk van keuze en beschikbaarheid van accommodatie .

Lees meer over de ‘medicijnwandeling’ en over het ‘medicijnwiel en de vier windrichtingen’.

In verband met reservering verblijf en beperkt aantal plaatsen is het wenselijk je zo snel mogelijk aan te melden! Wacht niet te lang.

Info en aanmelden: rietvrooij@hetnet.nl of bel 0243229722