Dit zijn de onderwerpen en vragen waarmee zwangeren mij de afgelopen tijd opzochten:

    • een dreigende vroeggeboorte, verlangen naar contact met het kindje
    • twijfel over het door laten gaan van de zwangerschap in een nieuwe, nog prille relatieVerdrKaartje
    • zelfbewust de tweede zwangerschap willen beleven, na een keizersnede bij het eerste kindje. Balans vinden tussen eigen keuzes maken en meebewegen
    • twee jaar na het overlijden van het eerste kindje tijdens de geboorte, nu vlak voor de komst van het tweede versterking zoeken van eigen vertrouwen en niet meegaan in de angst van anderen
    • de wens om meer zelfvertrouwen te hebben nu het dan zover is: zwanger… hoera en help…!

Ze kenden mijn naam en benadering van mijn boek Zwanger met hart en ziel, of hun verloskundige wees ze op mijn werk.

Als je met jouw vraag bij me komt, breng ik je naar een plek in jezelf waar je samenvalt met je innerlijk weten, een rustpunt van eigenheid en overgave. Vandaar kun je ook contact maken met de essentie van je ongeboren kind en vertrouwen voelen in jullie verbondenheid. Dit is een enorme kracht, die elke zwangere vrouw in zich heeft.

she_god04
Voorbeeld 1: “Ik ben zeventien weken zwanger en mijn vliezen zijn gebroken. Het is heel spannend wat er nu gaat gebeuren. Het kindje leeft nog. Ik heb intensief contact met mijn verloskundige. Afwachten en hopen is wat we doen. Er is een kleine kans dat het goed gaat… We willen zo graag dicht bij ons kindje zijn, er verbinding mee maken….”
Tijdens de sessie lukt het de ouders – ze komen samen – heel fijn om zich af te stemmen op hun kindje, ertegen te vertellen wat ze voelen, en rust te vinden in de overgave aan wat komen gaat, wat dan ook. “Het ís er gewoon, we zijn met elkaar verbonden. Dit gaat verder dan of het kindje zal kunnen leven of niet. Dit is ons kind en ik ben de moeder. Dat geeft een soort rust, ik kan het niet beter verwoorden,” aldus A.
Na een week werd het kindje geboren. Het bleek onvermijdelijk. A. en C. hebben helemaal op hun manier afscheid genomen, mede dankzij de watermethode, een fijne manier om een overleden foetus mooi te houden om nog wat tijd te hebben samen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

[N.B. De andere voorbeelden werk ik nog uit. Er wordt aan de site gewerkt.]