met oefeningen en visualisaties op cd
Geïllustreerd met 32 tekeningen.
Auteur: Riet van Rooij, met een voorwoord van Beatrijs Smulders
Altamira, 2008

Het boek is helemaal uitverkocht. Maar..

1. Er zijn duizenden exemplaren in omloop. Tweedehands is het vast wel te vinden. Let wel op, dat je de versie hebt met deze voorkant (en niet de oude, die bij Ankh/ Hermes uitkwam). En dat de cd erbij zit… Hoewel…

2. Vind je geen tweedehands papieren exemplaar of vind je een digitaal exemplaar ook fijn of zelfs fijner? Je kunt het pdf-bestand bij mij bestellen. Voor € 10,- stuur ik het je per email. Met de audiobestanden erbij: € 12,00 
Mail me: rietvrooij@hetnet.nl

Zwanger met hart en ziel is een boek vol ervaringen, handreikingen en suggesties. Het wil je als aanstaande ouder inspireren om tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd ook stil te staan bij de emotionele en spirituele aspecten. Zwangerschap is immers niet alleen een tijd van lichamelijke veranderingen. In negen maanden groei je samen toe naar je rol van ouders, maak je plaats voor je kind in je hoofd en je hart, in je relatie en je familie, in je huis en in je werk… De rode draad is de visie dat je al vanaf de conceptie contact kunt maken met het kindje dat gaat komen, door innerlijke gesprekken, afstemming en samenwerking met de baby in je buik. Dit is een immense bron van vertrouwen, ook na de geboorte.

Zwanger met hart en ziel is geschreven op basis van een jarenlange uitwisseling met aanstaande ouders en bevat dan ook volop voorbeelden uit de praktijk.

De bijbehorende cd bevat ontspanningsoefeningen en visualisaties voor contact met jezelf, elkaar en je kind.

In de kwetsbaarheid die  kinderwens, zwangerschap en de geboorte van een kind met zich meebrengen,  ligt een grote schat verscholen: we staan in contact met ons hart en onze ziel. Geven we ons hier bewust aan over, dan boren we een onverwoestbare bron van vertrouwen aan.

Zwanger met hart en ziel is een volledig herziene en uitgebreide versie van het in 1999 bij Ankh-Hermes verschenen boek met dezelfde titel (ondertitel ‘contact met je ongeboren kind’). De uitgaven van 2008 en daarna zijn inclusief cd.
In 2009 verschenen boek plus cd ook in het Engels en Duits.

Beatrijs Smulders in het voorwoord:

Zwanger met hart en ziel staat je bij in de kwetsbare en belangrijke taak van beginnend ouderschap. Daarom beveel ik het dan ook van harte aan.

Meer indrukken van Zwanger met hart en ziel? Klik hier voor enkele passages.