Je wilt je bijdrage leveren door te zijn wie je bent. Hoe doe je dat? Hoe word je vrijer van belemmeringen, en haal je het beste in jezelf naar voren?
Heb je een vraag, verlangen of thema dat hiermee resoneert?

Een van de vormen voor bewustzijnswerk waar ik al jaren enthousiast over ben, is contact maken met je verschillende ‘innerlijke delen’, aspecten van je persoonlijkheid en van je ziel. Wat heeft je innerlijke criticus te melden? Zit er wat in, wat die ‘Kitty Kritiek’ in je hoofd uitkraamt, of blijkt ze veel te streng te zijn voor jouw huidige zelf? En wat vraagt de Vrije Vrouw in jou van je? Wat is haar bijdrage aan jouw gevoel van eigenwaarde? En is het mogelijk om het bange kind in je te ontmoeten en serieus te nemen, zodat het kan transformeren naar een kwetsbare kracht in je waar je graag rekening mee houdt?

We hebben allemaal meerdere ‘subpersonen’ in ons. Deelaspecten van wie we zijn. Met al die delen is een energetisch gesprek te voeren. Een heerlijke werkvorm daarvoor is voice dialogue: een gesprek met zo’n innerlijke ‘stem’. Ik werk er al jaren mee in individuele sessies, en combineer het met sjamaanse invalshoeken.

Ik sprak met Wijze Vrouwen en Mannen, met IJverige Perfectionisten en Flierefluiters, met Had-ik-maars, met de kleine Anneke in ’n Anna. Maar ook met Jarenlange Buikpijn. Met personages uit dromen. Met delen van de ziel.
Aspecten van jezelf waar je je goed over voelt, waar je last van hebt, die je wilt versterken of die je weg wilt hebben. Of krachten en energieën in jou die je wilt leren kennen om ermee samen te kunnen werken.
Door met je ‘íkken’ in contact te treden, ga je ze omarmen en kom je meer thuis bij je Zelf.

 


Helaas is Riet niet meer onder ons, op 11 juni 2022 is ze na een lange ziekte en een kort ziekbed rustig overgegaan, Ik handhaaf deze site nog een tijdje om haar unieke werk te eren. Kijk gerust verder rond op deze site en doe inspiratie op.
Hans
In memoriam Riet
Naar haar unieke blogs