Jaartraining_2018

Dertien wijze maan(d)vrouwen

E

en kring vrouwen –

N.B. Na mijn aankondiging van deze jaartraining – per nieuwsbrief, op flyers – ontdekte ik, dat mijn verlangen om van 2018 een open jaar te maken groter is dan mijn inspiratie voor een nieuwe jaartraining. Die gaat dan ook niet door. Wat wel?
Volg me desgewenst via mijn nieuwsbrief of blogs.

Zo ging het de afgelopen jaren (sinds 2014)
Een kring vrouwen – in leeftijd variërend van dertig tot zeventig, zo leert de ervaring van de afgelopen jaren – die maandelijks een zaterdag samenkomt, geïnspireerd op ‘het spirituele pad van de vrouw’ uit indiaanse overlevering. Een jaar lang eigentijdse ervaringen opdoen met de ‘Clanmoeders’, 13 archetypen van vrouwenwijsheid en je verbinden met de natuur als bron van inzicht en steun.

Een inspiratiejaar voor leven en werk, met plezier en diepgang.
Een cadeau voor jezelf.

Dertien wijze ‘maandvrouwen’ vertegenwoordigen de kwaliteiten die we nodig hebben om ons leven ten volle te leven. ‘Zij die met Verwanten spreekt’ – bijvoorbeeld – leert ons hoe we de natuur kunnen raadplegen als spiegel en steun, ‘Zij die vooruitziet’ kan door de oppervlaktelaag van het bestaan heenkijken. ‘Verhalenvertelster’ leert ons hoe we zonder drama, met humor en hart voor onszelf de struikelingen op ons pad kunnen verwoorden, ‘Zij die het Web weeft’ stimuleert onze creativiteit, talenten en potentieel. En zo voort. Klik voor een overzicht van alle 13 clanmoeders.

We dragen ze allemaal in ons, deze wijze vrouwen, elk op onze eigen manier. In de jaartraining ontvouwen de diverse aspecten van vrouwenwijsheid zich een voor een, maand na maand, in ons leven van alledag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens zo’n trainingsdag:
  • delen we ervaringen met de vrouw van de voorbije maand in de cirkel, waar luisteren en om de beurt ons verhaal vertellen giften zijn aan elkaar
  • introduceer ik de nieuwe maandvrouw
  • keren we naar binnen middels een geleide meditatie om nader kennis met haar te maken; een innerlijke reis, begeleid door woorden en/of sjamanendrum
  • doen we ervaring met haar op in wisselende werkvormen en eenvoudige rituelen
  • gaan we naar buiten, voor een individuele ‘medicijnwandeling‘ van anderhalf à twee uur om ons in het rivierenlandschap verder met haar te verbinden, in samenspraak met water, wind, wolken, bomen, stenen, dieren en zo voort
  • wisselen we onze ervaringen uit en ronden we de dag passend af.

Deze jaartraining is geïnspireerd op het boek De dertien Oorspronkelijke Clanmoeders van de indiaanse Jamie Sams. Het lezen hiervan is aanvullend, maar zeker geen voorwaarde voor vruchtbare deelname aan deze training!

Heb je vragen?

Bel (024) 322 97 22 of mail me: rietvrooij@hetnet.nl

jaarkring600

Reacties van enkele vrouwen over vorige jaren (sinds 2014):

Het was zo fijn om een jaar lang steeds met een zelfde groep vrouwen bij elkaar te komen.
Verhalen te delen, samen de stilte in te gaan en geïnspireerd te raken door wijsheid uit eeuwenoude culturen.
Riet begeleidt op een rustige en heel aandachtige manier haar groepen. Gegrond en spiritueel tegelijkertijd.
Ik kom iedere keer opgeladen en vol inspiratie uit de Ooij terug.
Door contact te maken met de wijsheid van de natuur en het ‘vrouwelijke principe’ lukt het me nu sneller en beter om in mijn drukke stadse leven mijn eigen wijsheid terug te vinden.
Patty (47), zelfstandig ondernemer

In de opleiding Zingeving & Spiritualiteit aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen die ik volgde, kwam ik erachter dat er in onze Westerse geschiedenis voornamelijk sprake is van een mannelijk gerichte spiritualiteit. Op zoek naar een meer vrouwelijke spiritualiteit, heb ik voor deze jaartraining gekozen.
Als 50+ vrouw vond ik er aansluiting bij een opvatting van spirituele ontwikkeling die past bij vrouwen in deze levensfase. Het boek over de clanmoeders en de jaartraining van Riet bieden een ingang tot een vrouwelijke spiritualiteit die universeel is. Ze hoeft alleen maar wakker te worden gemaakt.
Wat mij vooral heeft geraakt, is de verbondenheid die in een vrouwenkring ontstaat, wanneer verbinding wordt gemaakt met het collectieve energetisch veld waarin het ‘Goddelijk Vrouwelijke’ aanwezig is. Dit is een proces dat zich gedurende de jaartraining voltrekt en dat ik iedere vrouw toewens.
Els (60), juridisch secretaris

Ik heb mezelf een giga groot geschenk gegeven door dertien maanden lang deel uit te maken van een cirkel vrouwen, die net als ik open staan voor groei en verandering. Door zelfonderzoek, beelden en gevoelens te delen, kom ik met hulp van die wijze Clanmoeders en de ‘medicijnwandelingen’ bij mijn innerlijke kracht. Ik leer mijn eigen waarheid te onderzoeken en te leven, de verbinding met mezelf herstelt zich. Maar eigenlijk is het mooiste cadeau van deze training: dat ik weer kan zien in de natuur, deze beleef, geniet van bloemen, bomen, dieren, de stilte, mijn fantasie. Dat ik mijn opmerkzaamheid en verwondering weer terug heb. Met dank aan de Clanmoeders, het prachtige huis en de tuin in Ooij, de Bisonbaai, de cirkel, en de wijsheid en authenticiteit van Riet.
Aafke (63), maatschappelijk werker

Deze jaartraining is zonder twijfel het fijnste kado dat ik mezelf in jaren heb gegeven. Wat een bijzondere ervaring om in contact met andere vrouwen, de prachtige natuur en de maandelijkse Clanmoeder iedere maand een stukje ‘zelf’ te (her)ontdekken.
Kathalijn (41), orthopedagoog

Fantastische bijeenkomsten in een heel veilige, gezellige en openhartige sfeer. Riet leidt het heel mooi: ieder blijft bij de kern van haar ervaringen. We krijgen veel nieuwe middelen krijgen aangereikt waarmee ik uit mijn hoofd en in mijn lijf kom. En verbluffend geeft de natuur iedere keer feilloos antwoord. Dat geeft vertrouwen, want ik kan er naar terug en het is heel basaal. Ongemerkt ben ik de hele maand met het thema bezig. Ik zou deze training eigenlijk ieder jaar wel willen doen voorlopig.
Maroesjka (46), zangcoach

© Copyright Riet van Rooij - Theme by Pexeto